![]() |
|
|
|
#1 |
|
Maniak Mod℮rator™
![]() Üyelik tarihi: 05.04.2008
Tecrübe Puanı: 6
![]() ![]() |
Blag Linux
Sürüm : 1 Boyut : 683 Mb Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware) Dil : Ingilizce Tanıtım: Fedora Core 1 baz alınmış tek cd'lik bir linux dağıtımıdır. 200 tane ek program ile desteklenmektedir. Mplayer, grip, sweep, mozilla, evolution, gftp gnomemeeting gibi temel ihtiyaca yönelik programları içerir. Linux'a yeni başlayanlar için kullanışlı olabilecek bir sürümdür. Download //--// Debian Linux ![]() Sürüm : 3.1.r5 Boyut : 630 Mb Kullanım İzni : Açık kaynak kodlu (GNU/GPL) Dil : Ingilizce İşletim Sistemi : Linux X11/Konsol Tanıtım: Debian'ın kod adı Sarge olan son kararlı sürümüdür. Toplam 14 CD den oluşur, fakat sadece ilk CD si temel kurulum için yeterlidir. İndireceğiniz dosya x86 mimarili bilgisayarlar(Pentium işlemcili) için ilk CD’nin CD yazma kalıbıdır. Nero veya K3b tarzı CD yazma programlarıyla CD ye yazdırılması gerekir. Winzip veya file roller gibi sıkıştırma programlarıyla açıp veri şeklinde YAZDIRILAMAZ. Eğer kurulum paketleri seçiminde Profesyonel program paketleri seçerseniz (MySql, Apache... gibi) diğer CD’lere de ihtiyacınız olabilir. Diğer CD’lere, MD5SUM’lara ve diğer kurulum seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz. Download //--// Fedora Core ![]() Sürüm : 6 Boyut : 3.28 Gb Kullanım İzni : Açık kaynak kodlu (GNU/GPL) Dil : Türkçe İşletim Sistemi : Linux Tanıtım: RedHat tabanlı Fedora Core'un son sürümü 6 çıktı. Fedora'nın yeni sürümünü DVD olarak indirebilirsiniz. Sisteminde DVD sürücü olmayanlar için de alttaki bağlantılardan 5 CD'lik sürümü de alabilirsiniz. İmaj dosyalarını CD ya da DVD'ye yazıp kuruluma başlayabilirsiniz. Birçok dilde olduğu gibi Türkçe çevirisi de var. KDE ve Gnome pencere yöneticilerinin her ikisini de içeriyor. RedHat tabanlı dağıtımlarda bulunan Kudzu ile yeni donanımlarınızı Linux'a çok rahat tanıtabiliyorsunuz. Fedora Core 6 en son teknolojileri (USB Bellek, Bluetooth gibi) destekliyor ve yeni olması itibariyle herhangi bir RPM paketini yüklerken paket bağımlılığı çok az sorun çıkartıyor. Bilgisayarınıza tüm paketleri kurabilmeniz için 9 GB yer istiyor. İçindekilerden bazıları: Kernel 2.6.18 KDE 3.5.4 OpenOffice.org 2.0 Eclipse 3.1M6 GCC 4.1 PowerPC desteği MySQL 5.0 Xen 3.0 Gnome 2.16 Firefox 2.0 X.org 7.1 CD halindeki sürümünü aşağıdaki bağlantılara tıklayarak indirebilirsiniz. CD 1 (676 MB) CD 2 (681 MB) CD 3 (678 MB) CD 4 (682 MB) CD 5 (645 MB) Kurtarma CD'si (85.5 MB) Dikkat: Lütfen innDirdikten sonra özet dosyası ile md5sum değerlerini karşılaştırarak yazdırın. Eğer değerler birebir tutmuyorsa indirme sırasında bir sorun oluşmuştur. Tekrar indirmeyi deneyin, aksi takdirde FC6'yı yükleyemezsiniz. Download (DVD İSO)
|
|
|
#2 |
![]() Üyelik tarihi: 08.03.2007
Tecrübe Puanı: 9
![]() ![]() ![]() |
Yav Ben Linux'u Kullanamıyom Oyunlarından Tut Herşey Bi Garip Geliyo Yav
Teşekkürler Berkay![]()
|
|
|