![]() |
|
|
|
#1 |
|
| Irresistible MoD |
![]() Üyelik tarihi: 23.02.2007
Tecrübe Puanı: 7
![]() ![]() |
Tünel İhalesi
Mısır hükümeti Kızıldeniz'in altına tüp geçit yapmak için ihale açar. İhaleye İngiltere'den, Amerika'dan, Japonya'dan ve Türkiye'den de Temel'in firması olmak üzere birer firma katılır. Firmaları teker teker mülakata çağırırlar ve teknik bilgi isterler. İngiliz firması: - Biz iki taraftan da eşzamanlı olarak tüneli kazmaya başlarız ve denizin altında tam ortada buluşuruz. Tüneller arasında maksimum 1 metre fark olur. 30 metrelik enindeki tünelde de 1 metreyi rahatlıkla düzeltiriz derler. Amerikan firması: - Biz de iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz maksimum 50 cm fark olur, der. Japon firması ise: - Biz iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz. Maksimum fark 20 cm olocak, diye belirtir. Sıra bizim Temel'e gelir. Temel: - Valla biz de iki taraftan kazmaya başlarız. Ortada buluştuk buluştuk, buluşamadık iki tüneliniz olur der. 'Anne karnım çok ağırıyor' Çocugun biri bir gün annesinin yanina gitmis ve -Anne karnim çok agriyor" demis. Annesi de çocuga: -İçi bos oldugu içindir,içi dolu olsaydi agrimazdi" demis.Ertesi çocuk okuldayken siniftaki gürültüden rahatsiz olan ögretmen ögrencilere -Susun artik basim agriyor demis.Bunun üzerine bizim çocuk hemen atlamis: -İçi bos oldugu içindir örtmenim,dolu olsaydi agrimazdi. Badem Tur otobüsü şöförünün omzuna dokunulunca adam hafifçe başını çevirmiş, bir bakmış ki elinde bir avuç badem, yaşlı bir kadın durmakta.. Teşekkür ederek almış bademleri ve yemiş.. 15 dakika sonra yaşlı kadın tekrar şöförün omuzuna dokunup bir avuç daha badem vermiş ve bu ikramı 5 kere daha yapınca; "Zahmet ediyorsunuz efendim.." demiş saygılı şöför, " Hep bana yedirdiniz.. Biraz da kendiniz yesenize.." Çiğniyemiyorum evladım.." demiş yaşlı kadın, "Dişlerim yok.." "Niye satın alıyorsunuz o zaman?.." "Evladım ben sadece üzerindeki çikolatayı emmesini seviyorum!.." |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Üyelik tarihi: 01.01.2008
Tecrübe Puanı: 5
![]() ![]() |
ıyy son fıkra irenç ti ıyyyyyyyyyy
|
|