![]() |
|
|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: 03.12.2006
Tecrübe Puanı: 1
![]() |
ing halinden düzenleyerek yaptım resimler alıntıdır fakat anlatım tamamiyle bana aittir.. önce filetype: gif olan bir resim açıyoruz ![]() daha sonra göze zoom yaparak eyedropper tool u seçiyoruz ve gözün kenarındaki koyuluğun rengini seçiyoruz ![]() seçim işleminden sonra brush toolu seçiyoruz ve change mode normalden darken e getiriyoruz size 1 pixel ve opacity değeri de 53 olarak ayarlıyoruz ve alt kirpik kısmına şekildeki gibi ok yönünde müdahale ediyoruz ![]() şimdi ise elimize healing brush tool u alıyoruz ve ten renginden (örneğin şekildeki gibi anlından) bir yeri alt tuşuna basılı olarak tıklıyoruz. şekilde gösterildiği yönlerde gözümüzün üstüne müdahale ediyoruz ![]() artık son rütüşler dodge toolu seçiyoruz ve ayarlarını şekildeki gibi ayarlıyoruz ![]() ve gözün üst kısmını parlatıyoruz ![]() ve blur tool yardımıyla aradaki renk ahengini sağlıyoruz ![]() resim böyle bir görünüm aldıysa doğru yoldasın ![]() bu resmi orjinalinin yanına farklı bir isimle ve gif file olarak kaydediyoruz ![]() kayıt işlemini gerçekleştirden sonra resimi kapatıp photoshop modundan image ready e yatay geçiş yapıyoruz ![]() file-open yolunu kullanarak dosyaların her ikisinide ayrı ayrı açıyoruz ![]() ve animasyon penceresine geliyoruz eğer animasyon penceresi açık deilse window-animation yolunu izleyerek açabilirsiniz ![]() gözü kapalı olan resmimize bir kere tıklıyoruz ve yukarıdan select-all yaparak remin tamamını seçiyoruz ![]() gözü kapalı resmimizi edit-copy yoluyla kopyalıyoruz ve gözü açık olan remimizi tıklayıp edit-paste diyoruz ![]() ![]() şimdi gözü kapalı resmimizle ilk resmimizi görüyoruz ![]() ilk layer seçili iken ![]() aşağıdaki resimdeki işaretli yere tıklıyoruz ![]() ve Make Frames From Layers seçeneğine tıklıyoruz ![]() ilk animasyon resimin altındaki ayarı forever yapıyoruz ve saniyeleride 1' e 0,2 olarak ayarlıyoruz ![]() play diyoruz ![]() ![]() sıra save işleminde şimdi File-Save Optimized As: ![]() ve gif formatında isminide değiştirerek kaydediyoruz ![]() KoLaY GeLSiN..
|
|
|
#2 |
![]() Üyelik tarihi: 17.10.2006
Tecrübe Puanı: 1
![]() |
paylaşım için saol marqus
|
|
|
#3 |