FORUMiLK

Geri git   Forum Ana Sayfa > İnsana Dair > İslam Dini

Seçenekler Stil
Alt 26.06.2008, 14:30   #1

Tecrübe Puanı: 1 sinem_kezman
Standart Dua için en makbul saatler hangileridir?

Dua için en makbul saatler hangileridir?

Bir zaman vardır ki Allah(c.c) gökyüzüne inerek kullarının dilek ve dualarını bizzat dinler.İşte bu zamanda yapılan dualar hiçbir zaman geri çevrilmez.Bu zaman gece yarısından sabah ezanı okunana kadar olan vakittir.

Diğer vakitler ise

Gece yarısının yanı sıra, Cuma gecesi, Cuma günü sala vakti, kandil gecelerinde, ramazan ayında, oruçlu iken dua edilmelidir.
Eğer bir devlet büyüğünün yanına gidilecekse, bu konuda endişe ediliyorsa dua etmek isteniyorsa Pazar günü güneş doğduktan 45 dk sonra dua edilmelidir.
Düşmana karşı önlem almak isterseniz Salı günü güneş doğduktan 45 dk sonra dua edilmelidir.
Eğer bir kişinin muhabbetini celp etmek isteniyorsa Çarşamba günü sabah güneş doğduktan 45 dk sonra dua edilmelidir.
İş ve rızk için dua edilecekse, Perşembe günü güneş doğduktan 45 dk sonra dua edilmelidir.
Tüm dilek ve istekleriniz için, Cuma günü sabah güneş doğduktan 45 dk sonra öğleye kadar tüm dilek kapıları açık olur.
Dua Cuma haricinde verilen zamanlardan sonra 1saat içinde dua edilmelidir

Alt 30.06.2008, 14:56   #2

Tecrübe Puanı: 3 k475um0T0

kaynak?
+
Tüm dilek ve istekleriniz için, Cuma günü sabah güneş doğduktan 45 dk sonra öğleye kadar tüm dilek kapıları açık olur.

k475um0T0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.06.2008, 16:09   #3
KAYIP MOD:)

Tecrübe Puanı: 6 {İkra-en-Nisa} {İkra-en-Nisa}

öncelikle kaynağı çok merak ettim....sonra dua etmenin saat ve zamanını böyle diyet listesi verir gibi sınırlandırmaları çok saçma geldi( kişisel görüşümdür)...perşembe akşamları ve cuma günü cuma namazı vaktinde dua etmeyi Din alimleride tavsiye etmişlerdir hep, bilirim ama böyle haftanın günlerine, hatta belirli saatlerine yaymak ne derece doğru ve geçerli hiç duymadım, okumadım doğrusu ...Allahın sonsuz rahmet ve merhamet gücü vardır...bunu günlere sığdırmak çok yanlış. Allah inanan ve dua eden kullarının herzaman yardımındadır ....O, istediği zaman, istediğ şekilde, hayırlısı neyse bizim için öyle dualarımıza cevap verir...açılan konuların kaynaklarına dikkat edelim lütfen, bu bilgiler bana kulaktan dolma bilgiler gibi geldi ..Dinimiz kulaktan dolma bilgilerle öğrenilecek bir din değildir...

Alt 30.06.2008, 16:37   #4

Tecrübe Puanı: 1 sinem_kezman

bu internette dolaşırken karşıma çıkmıştı ve ilgilimi çekti kaynağına dikkat etmemiştim...ama bi daha kaynağına bakarım...
ayrıca tabiki her saatte dua edilir ama burda bir sınırlandırma yok bence sadece en makbul saatler belirtiliyor...

Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:02 .